iş kazası bildirim girişi Günlükler
iş kazası bildirim girişi Günlükler
Blog Article
Her ne kadar umumi bir iş kazası tutanağı örneği arz etmek davranışin niteliğine muvafık olmasa da genel olarak iş kazası tutanaklarında minimal şu unsurların ülke almış olduğunı söyleyebiliriz:
İş kazası, işçinin meslekverene ilgili davranışisabetli veya işyeri dışında işyar olarak bulunduğu sırada bedensel evet da ruhsal zarara uğraması durumudur. İş kazası, işçilikin örgülışı esnasında meydana gelebileceği kadar, ustalıkalegori ait bir taşıtla davranışyerine gidiş-geliş sırasında da meydana gelebilir.
İş kazasına ilgili soruşturma dosyası ve evrakları ile esenlanan yardımlar ve eğreti iş göremezlik ödeneğine müteallik belgeler
İş kazası tutanağı nasıl tutulur? İş kazası sonrası bünyelacak işçiliklemlerin en önemlisi iş kazası tutanağı tutmaktır. İş kazası tutanağı dikkatli ve özenli şekilde tutulmalıdır.
Zamanında dokumalmayan bildirimler konuverenin ceza almasına sefer hevesliar. İş Kazası Bildirimi için detaylı veri çekmek bağırsakin yazgımızı okuyabilirsiniz. İş Kazası Raporu
Bir numara hekimin ise vereceği raporlu gün nüshası 10 olarak lokalizetir. Raporlu gün sonrasında tekrar kontrolör yerinde raporlu gün sayısı 20 olarak uzayabilmektedir.
İşverenin bildirimi zamanında yapmadığı halde huzurlaşacağı bir başka yaptırım ise SGK tarafından ödenen iş göremezlik ödenekleridir. Büyüklenme tarafından karşılanan bu ödenekler bildirimin zamanında kuruluşlmadığı hallerde emekverenden tahsil edilir.
Her ne kadar iş kazası bildiriminde töz ağırlık konuverene ilişik olsa da, çalışhatıran da bu vetirete bazı sorumlulukları vardır:
İş kazası tutanağı sorgulama sonucunda hakeza bir doküman ortaya çıkmazsa işçiler bile iş kazasının getirdiği haklardan yararlanamaz. Tutanak olmadan bu haklardan yararlanması bâtınin işçinin hastanede iş kazası geçirdiğine üzerine rapor tutturması ve bu raporla SGK’evet esasvurması gerekir.
İş kazası tazminatı hesaplanırken, bu tazminattan indirim konstrüksiyonlmasına kanun tarafından ruhsat maruz durumlar bulunmaktadır. Bu durumlar; vakada dokunca görenin kusurunun bulunması, iş kazasında ölen işçinin karkaloriın yeniden izdivaç muhtemellığının bulunması, zararın oluşmasına sebep olan kişinin iktisadi olarak zorla durumda bulunması kabil durumlardır.
Tutanakta iş kazasının ne meydana geldiği tüm iş kazası bildirimi bilgileriyla baş başa anlatılmalıdır. Kazanın meydana geldiği asıl şahit olan sair işçiler varsa bu işçilerin bile ifadelerine tutanakta görev verilmelidir.
Hastaneye girişte bunu iş münasip gerçekleşmiş bir iş kazası bulunduğunu belirterek kaydını iş kazası olarak harisabilmektedir. İşçinin uzuv yaralanması hekimler tarafından iş kazası olarak nitelendirilerek bulaşıcı adli raporu manşet kuvvetine teslim edilmektedir.
İş kazasından kaynaklanan belirleme ve tazminat davalarında işyar yargıevi İş Mahkemeleridir. Salahiyetli yargıevi ise hem davalının dava tarihindeki yerleşim yeri hem de zararın meydana geldiği görev mahkemesidir.
İş kazası öncelikle en kısaca sürede manşet kuvvetlerine bildirilmelidir. Daha sonra SGK’ya iş kazası bildirimi dokumalmalıdır. İş kazasının bildirim meselelemi hem elektronik âlem üzerinden hem de fiziki olarak gestaltlabilmektedir.